Contact

De lente is begonnen; de natuur komt tot bloei en dat betekent ook dat de meivakantie alweer voor de deur staat. In deze twee weken staan er weer allerlei leuke (kinder-)activiteiten op het programma in Miramar Zeemuseum. Tijdens de vakantie gaan we doordeweeks open om 11:00 uur.

De meivakantie loopt dit jaar van 27 april t/m 12 mei. In deze periode zijn wij op dinsdag t/m vrijdag geopend van 11:00 tot 17:00 uur en op zondag van 13:00 tot 17:00 uur. Maandagen en zaterdagen gesloten.

De gehele vakantie kun je weer een schelpenmozaïek* komen maken. Kies uit een zeepaard, walvis of krab en versier deze met mooie schelpen. De schelpenmozaïeken zijn erg populair, dus wil je verzekerd zijn van een knutselplekje? Meld je dan aan aan het einde deze pagina.

*Eén mozaïek per persoon om mislopen van de activiteit te voorkomen.

Activiteiten Hans Post

Kinderboekenschrijver en – illustrator Hans Post komt weer naar Miramar. Zo kun je op dinsdag 30 april een creatieve tekenworkshop volgen. Hans Post heeft vele prachtige natuurtekeningen gemaakt en zal je tijdens deze workshop laten zien hoe je schelpen zo goed mogelijk kunt natekenen. Zoek een mooie schelp uit en begin met tekenen.

Op zondag 5 mei verzorgt Hans een schelpenmiddag. Kom met je eigen vondsten naar ons museum om ze te laten zien. Ontdek hoe jouw schelp precies heet of wat voor beestje erin geleefd heeft. Stel al je vragen aan Hans, want hij weet veel over schelpen en andere natuurvondsten. Verder neemt Hans een aantal van zijn zelfgeschreven (kinder-) boeken mee en zal daaruit voorlezen.

Hans is beide middagen aanwezig van 13:00 tot 17:00 uur. Je kunt op elk gewenst moment aansluiten. Meld je aan via om zeker te zijn van een plekje.

Activiteiten Tanja Velthove (Seacleaners-int)

Ook Tanja Velthove komt twee woensdagmiddagen langs in Miramar namens haar stichting Seacleaners-int.

Op woensdag 1 mei organiseren we een koralenmiddag. Wist je bijvoorbeeld dat koralen eigenlijk diertjes zijn? Test jouw kennis in een leerzame quiz en maak je eigen koraal van klei! Instapmomenten: 13:30 / 14:30 / 15:30.

Op woensdag 8 mei organiseren wij weer een Plasticsoep-middag. Hier kun je meer leren over het probleem van plastic in onze oceanen door mee te doen aan een leuke quiz. Ook zal Tanja vertellen over plasticvrije alternatieven. Daarna kun je van plastic afval je eigen fantasievis maken.
Instapmomenten: 13:30 / 14:30 / 15:30. 

Deze middag wordt mede mogelijk gemaakt door ShampooBars Nederland.

Voor alle activiteiten geldt de volgende entreeprijs:

Kinderen (4 t/m 12 jaar) betalen €8,00 (inclusief activiteit). Voor kinderen onder de 4 jaar en bij entree met een museumkaart vragen wij €3,00 om mee te doen aan de activiteit. Volwassenen betalen ook €3,00 extra als zij aan de activiteiten mee willen doen (alleen in combinatie met museumentree).

Wil je je voor een of meerdere activiteiten aanmelden? Klik dan hier

We werken met tijdsloten, dus wees er snel bij; VOL=VOL.

Openingstijden

Miramar is geopend van 1 april tot 1 november.

Maandag: 
Dinsdag: 
Woensdag: 
Donderdag: 
Vrijdag:
Zaterdag: 
Zondag: 

Gesloten
11:00-17:00
11:00-17:00
11:00-17:00
11:00-17:00
Gesloten
13:00-17:00