Contact

Schelpen

Een museum met een schat aan schelpen

Miramar Zeemuseum wordt vaak een schelpenmuseum genoemd. Deels terecht, want het grootste deel van onze collectie bestaat uit schelpen. Mej. Warners vond schelpen namelijk heel bijzonder. Het idee om een museum te beginnen kwam namelijk toen ze haar eerste schelp had gevonden.

Naast dat er veel schelpen te zien zijn, kun je er bij ons ook het een en ander over leren. Neem bijvoorbeeld een kijkje in onze bibliotheek (op afspraak), die vól staat met allerlei boeken over schelpen.

Wist je dat?

Vroeger werden schelpen gebruikt als betaalmiddel. De bekendste ‘geldschelp’ is de geldkauri. Dit betaalmiddel werd veel gebruikt in Afrika en Azië. Deze schelp gebruikten de Nederlanders in de tijd van de VOC om tot slaaf gemaakten te kopen. Soms spoelen deze schelpen nog aan op de Nederlandse kusten vanuit gezonken schepen.
Wij verkopen deze schelp ook in onze museumwinkel.

Schelpendag

Ben jij de nieuwe mej. Warners!

Tijdens de vakanties organiseren wij met enige regelmaat een aantal momenten waarop je je eigen vondsten kunt laten zien aan een echte schelpenexpert. Deze expert vertelt je graag welke soorten schelpen je hebt meegenomen. Misschien zitten er in jouw collectie wel hele bijzondere schatten!

Houd onze website en sociale media in de gaten voor de exacte dagen en geef je vooral op!

Schelpen en zeedieren

Maar wij zijn meer dan alleen een schelpenmuseum. Naast schelpen van allelei verschillende families en soorten, zijn er bij ons ook diverse andere zeedieren te vinden. Denk aan schildpadden, zee-egels en zeesterren. Kortom, kom je verwonderen en aanschouw de zee in Miramar Zeemuseum!

In onze museumwinkel kun je prachtige en kleurrijke soorten (tropische) schelpen kopen. Neem gerust een kijkje in ons uitgebreide assortiment. Ook schelpenverzamelaars kunnen in onze winkel hun hart ophalen. En ben je op zoek naar een specifieke schelp? Laat het ons vooral weten!

Knutselen met schelpen

Laat je fantasie de vrije loop 
Voor kinderen is een bezoek aan Miramar uit te breiden met een leuke knutselactiviteit! Voor €2,50 kun je van grote of rare schelpen een schelpenmonstertje maken, of een windlichtje versieren met mooie schelpjes. Op alle dagen dat het museum geopend is, kan er geknutseld worden.

Verder organiseren wij geregeld andere speciale kinderactiviteiten, zoals tijdens de Oktober Kindermaand. En je kunt bij ons een origineel kinderfeestje vieren. Ga naar kinderactiviteiten  voor meer informatie over leuke activiteiten voor kinderen in Miramar Zeemuseum.

Openingstijden

Miramar is geopend van 1 april tot 1 november

Maandag: 
Dinsdag: 
Woensdag: 
Donderdag: 
Vrijdag:
Zaterdag: 
Zondag: 

Gesloten
13:00-17:00
13:00-17:00
13:00-17:00
13:00-17:00
Gesloten
13:00-17:00