Contact

Educatie

Scholen kunnen bij ons terecht voor een unieke en leerzame excursie.

Educatieprogramma Miramar Zeemuseum 2023/2024

In april 2023 is de nieuwe wisseltentoonstelling ‘Oog in oog met de walvis’ geopend in Miramar. Hierbij
is een speciaal programma ontwikkeld voor de ontvangst van basisschoolkinderen en leerlingen in het eerste jaar van het VO. Deze programma’s zijn in 3 niveaus ingericht, en ook erg geschikt voor bijvoorbeeld een plusklas.

Educatiemateriaal
Voorafgaand aan het bezoek aan Miramar kan er desgewenst een hutkoffer worden opgehaald, welke vol zit met educatief materiaal. Denk aan een mooi voorleesboek voor de jongste groepen en diverse bijzondere zee-objecten om met elkaar te ontdekken. Hier wordt ook een digitaal lesprogramma bijgeleverd, waarmee de kinderen in de klas al voorwerk kunnen doen.

Excursie
Eenmaal aangekomen in Miramar wordt een educatieve ochtend verzorgd, vóór openingstijd van het museum. De groep wordt ontvangen in onze grote zaal. Kinderen gaan in kleine groepjes met een begeleider en een speurtocht het museum door, waarbij ze leren over de walvis. In de tuin is ook een speciale walvisroute, met vraag- en antwoord borden. In de zaal staan diverse activiteiten klaar, zoals een 3D waterkaart en materialen om microplastics in cosmetica te zoeken.

Oceanen en meer
Op het gebied van Plastic Soep heeft Miramar een grote hoeveelheid educatiemateriaal beschikbaar. Er kan een programma op maat opgesteld worden. Ook hebben wij programma’s op het gebied van bijvoorbeeld Koralen of Zeewier en Mangrovebossen.

Deze programma’s zijn ontwikkeld in samenwerking met Stichting SeaCleaners Int en Sea First Foundation.

Entreeprijs
Voor groepen schoolkinderen vragen wij u om één begeleider mee te nemen per 4 à 5 kinderen. Deze mogen gratis naar binnen. Per kind is de entree € 4,50. De hutkoffer voorafgaand aan het bezoek is hierbij inbegrepen. Om te reserveren of voor meer informatie kunt u mailen naar: educatie@miramar-zeemuseum.nl of bellen naar 06-81074336 (zakelijk)

Openingstijden

Miramar is geopend van 1 april tot 1 november

Maandag: 
Dinsdag: 
Woensdag: 
Donderdag: 
Vrijdag:
Zaterdag: 
Zondag: 

Gesloten
13:00-17:00
13:00-17:00
13:00-17:00
13:00-17:00
Gesloten
13:00-17:00