Contact

Zien & Doen

Binnenactiviteit en buiten genieten

Bij ons kun je terecht voor een gezellig dagje uit met het hele gezin. Ons natuurhistorische museum in het Zuidwesten van Drenthe is zeer geschikt als je op zoek bent naar een binnenactiviteit in de buurt. Het grootste gedeelte van wat wij aanbieden, bevindt zich in het museum. Maar wij hebben ook een leuke buitenactiviteit, namelijk de Walvisroute. En je kunt bij mooi weer altijd op ons heerlijke terras terecht voor een lekker kopje koffie of thee.

Museumcafé

In ons museum kun je ook goed terecht voor een heerlijk bakje biologische koffie of thee en ouderwets lekkere appeltaart. Ook zonder bezoek aan het museum kun je plaatsnemen op ons terras met uitzicht over de vijver. ’s Zomers verkopen wij ook biologisch ijs.

Museumtuin

In de museumtuin aan de voorzijde van Miramar staan twee beelden die onderdeel zijn van het ‘Beeldschoon & Weldadig KunstRondje’.

Bij de beelden staan bordjes met meer informatie over de kunst en de kunstenaar.

In de tuin achter het museumgebouw vind je de walvisroute. Deze route en de beelden zijn vrij toegankelijk, ook buiten openingstijden.

Museumfietsroute

Combineer je bezoek aan Miramar Zeemuseum met de Museumfietsroute van de Schatkamers van Zuidwest-Drenthe. Deze fietsroute voert door de prachtige natuur in dit stukje Drenthe langs grafheuvels en hunebedden. Haal de fietsroute op bij een van de Schatkamermusea of download de museumfietsroute hier.

In ons museum vind je de vaste expositie over het unieke leven van mej. Warners en een tweejaarlijkse wisseltentoonstelling. Buiten hebben wij in onze museumtuin een leuke korte wandelroute langs een tiental bordjes met vragen en feitjes over de walvis.

Lezingen

Regelmatig zijn er in Miramar lezingen over interessante onderwerpen. De lezingen hebben vaak een link naar de wisseltentoonstellingen.

Houd onze website en sociale media in de gaten voor aankondigingen over nieuwe lezingen.

Museumwinkel

In ons museum hebben we een bijzondere winkel. Deze is tevens te bezoeken zonder museumentree. Zoek je een mooie schelp of een leuk en origineel cadeautje? Dan kun je bij ons goed terecht. Naast schelpen verkopen wij heel veel (kinder-)sieraden en souvenirs. De meeste sieraden zijn gemaakt van schelp, zoals de paua en de blacklip.

Kun je niet genoeg krijgen van het verhaal van mej. Warners? Dan is het boek ‘De Blauwe Dame’ een aanrader! Hierin wordt het leven van mej. Warners uitgebreid beschreven, inclusief diverse reisverhalen.

Verder hebben wij ook een assortiment met leuke knuffels. Het grootste deel van deze knuffels heeft een eko-keurmerk en is gemaakt van gerecycled plastic.

Openingstijden

Miramar is geopend van 1 april tot 1 november

Maandag: 
Dinsdag: 
Woensdag: 
Donderdag: 
Vrijdag:
Zaterdag: 
Zondag: 

Gesloten
13:00-17:00
13:00-17:00
13:00-17:00
13:00-17:00
Gesloten
13:00-17:00