Contact

Tentoonstelling

Miramar Zeemuseum wisselt elke twee jaar van tentoonstelling. De komende twee jaar staat de wisseltentoonstelling in het teken van de walvis.

Oog in oog met de walvis

In april 2023 start het museumseizoen met een nieuwe wisselexpositie over het grootste zoogdier op aarde: de walvis. Met als hoogtepunt een skelet van een dwergvinvis. Ook de orka schedel is een echte blikvanger. Kortom, laat je verwonderen door de fascinerende wereld van walvissen.

Foto van een bultrug die met zijn snuit, bedekt met pokken, uit het koude water van Antarctica omhoog komt. © Lex van Groningen

De walvis komt naar Vledder

Sta oog in oog met de walvis in onze nieuwe expositie. De komende twee jaar kun je alles leren over de walvis, van hoe het ooit begon met de oerwalvis tot aan de (Nederlandse) walvisvaart in Antarctica. Bekijk het 7,5 meter lange skelet van een dwergvinvis, ervaar zelf hoe zwaar een walviswervel is en ontdek leuke feitjes over deze giganten van de oceaan.

(De lezingen zijn inmiddels geweest)

Eerdere wisseltentoonstellingen

  • De Plasticsoep: het plastic probleem van onze wereld geeft veel problemen voor mens en dier.
  • De Diepzee: bijzondere, soms zelfs enge zeedieren uit de diepte van onze oceanen.

Wist je dat wij ook walvisknuffels in onze museumwinkel verkopen? 

Wat weet jij al van de Walvis?

In de tuin achter Miramar Zeemuseum ligt de Walvisroute. Volg het schelpenpaadje en loop langs een tiental borden met leuke vragen en bijzondere weetjes over de walvis. De Walvisroute is vrij toegankelijk, ook buiten de openingstijden.

Openingstijden

Miramar is geopend van 1 april tot 1 november.

Maandag: 
Dinsdag: 
Woensdag: 
Donderdag: 
Vrijdag:
Zaterdag: 
Zondag: 

Gesloten
11:00-17:00
11:00-17:00
11:00-17:00
11:00-17:00
Gesloten
13:00-17:00