Contact

Bezoek Miramar Zeemuseum

In Miramar Zeemuseum, een natuurhistorisch museum in Vledder, beleef je het bijzondere verhaal van mej. Warners en en leer je van alles over de walvis in de tijdelijke tentoonstelling. Dit maakt Miramar een bijzondere locatie voor een verrassend uitje met het hele gezin. Voor kinderen zijn er allerlei activiteiten in en om het museum. 

Miramar Zeemuseum is makkelijk te bereiken met de auto, fiets en het openbaar vervoer. Het museum bevindt zich op 700 meter afstand van museum de Proefkolonie in Frederiksoord, UNESCO Werelderfgoed gebied.

Entreeprijzen

Kind (0 t/m 3 jaar): gratis
Kind (4 t/m 12 jaar): € 5,00
Volwassenen: € 8,50
Museumkaart: gratis

Wij zijn niet aangesloten bij de Vriendenloterij.

Bij Miramar Zeemuseum kun je ook je kinderfeestje vieren. Meer informatie over kinderfeestjes vind je op de pagina kinderactiviteiten.

Parkeren

Miramar Zeemuseum heeft een eigen parkeerplaats met een tiental ruime parkeervakken. Voor de ingang is een mindervalide parkeerplaats aanwezig. Naast het museum loopt een doodlopende weg met diverse parkeervakken.

Adres / Contact

Miramar Zeemuseum
Vledderweg 25
8381 AB  Vledder

GPS coördinaten: 52.850354, 6.196563

Telefoonnummer: 0521-381300

Openingstijden

Ons museumseizoen loopt van 1 april tot 1 november. Gedurende deze periode zijn wij geopend van 13:00 tot 17:00 uur. Tijdens de kerstvakantie en voorjaarsvakantie zijn we ook open voor bezoek. In de zomerperiode gelden ruimere openingstijden. Kijk vooraf altijd op de website voor de actuele openingstijden.

Op maandag en zaterdag zijn wij altijd gesloten.

Groepen

Wil je met vrienden, familie of collega’s een bezoek aan Miramar brengen? Of ben je op zoek naar een leuke locatie voor bijvoorbeeld een bedrijfsuitje, schoolreis of een verjaardag? Groepen zijn van harte welkom bij Miramar Zeemuseum. We bieden een gereduceerde entreeprijs per persoon en in overleg is een groepsbezoek ook mogelijk buiten openingstijden.

Toegankelijkheid

Miramar Zeemuseum is volledig rolstoeltoegankelijk. Er is een rolstoelhelling bij de ingang en wij beschikken over een mindervalidentoilet. 

Geleidehonden mogen altijd mee naar binnen. Andere honden kunnen in de schaduw op ons terras verblijven tijdens het museumbezoek.

Museumfietsroute

Combineer je bezoek aan Miramar Zeemuseum met de Museumfietsroute van de Schatkamers van Zuidwest-Drenthe. Deze fietsroute voert door de prachtige natuur van dit stukje Drenthe langs grafheuvels en hunebedden. Haal de fietsroute op bij een van de Schatkamermusea of download museumfietsroute hier. 

Route

Met de auto
Vanuit Overijssel en Friesland bereik je het museum eenvoudig via de A32 afslag 6 (Steenwijk, Vledder).

Met openbaar vervoer
Vanuit station Steenwijk neem je buslijn 20 richting Dieverbrug/Assen. Deze bus stopt bij halte Vledderweg 23, direct voor Miramar Zeemuseum. Kijk altijd op 9292.nl voor de actuele bustijden. 
Let op: deze bus rijdt niet in het weekend. 

Openingstijden

Miramar is geopend van 1 april tot 1 november

Maandag: 
Dinsdag: 
Woensdag: 
Donderdag: 
Vrijdag:
Zaterdag: 
Zondag: 

Gesloten
13:00-17:00
13:00-17:00
13:00-17:00
13:00-17:00
Gesloten
13:00-17:00