Kinderactiviteiten

Dagje uit met kinderen

Bij een gezellig dagje weg met het hele gezin past prima een bezoek aan Miramar Zeemuseum in Vledder. Er zijn allerlei activiteiten voor kinderen, zoals knutselen, en wat dacht je een leuke en leerzame speurtocht? Voor iedereen is er van alles te zien, doen en beleven. Dit maakt ons museum een ideale omgeving voor een dagje uit.

Kinderactiviteiten in het museum

Voor jong en oud valt hier genoeg te beleven. Tijdens een bezoek aan Miramar kun je een leuke speurtocht doen door het museum, en tekenen of puzzelen in de speciale kinderhoek in de grote zaal.

Met een microscoop zie je meer dan met het blote oog. In de grote zaal van ons zeemuseum staat een microscoop klaar met een enorme verzameling aan preparaten. Zo kun je bijvoorbeeld koralen bekijken, maar ook zandkorrels en allerlei steensoorten (micromounts). Benieuwd? Kom vooral een kijkje nemen.

Verder heb je bij Miramar de mogelijkheid om met schelpen te knutselen. Voor € 2,50 extra kun je een bijzonder zeemonstertje maken of van een potje een schelpenwindlichtje. Meer informatie vind je op onze pagina over schelpen.

Kinderfeestje

Vier je kinderfeestje in Miramar Zeemuseum! 
Ben je jarig geweest en zoek je nog een leuke locatie om je feestje te vieren? Dan ben je bij Miramar Zeemuseum aan het juiste adres. Zo kun je je feestje beginnen in de grote zaal, waar iedereen wat te drinken met wat lekkers krijgt. Dit is de perfecte tijd om cadeautjes aan de jarige te geven en ze uit te pakken.

Vervolgens kun je kiezen uit de volgende activiteiten:
• Het verhaal uit de koffer van mejuffrouw Warners
• Knutselen of schilderen met schelpen
• Een speurtocht door het museum

Je kunt natuurlijk ook al deze activiteiten kiezen als je dat leuk vindt. Verder is er de mogelijkheid om op het grasveld voor de grote zaal (tussen de walvisroute) spelletjes te doen of te voetballen, als het weer dat toelaat.

Ook is er de mogelijkheid om je feestje te vieren bij ons samen met een bezoek aan het Bosbad*. Na een van de activiteiten in Miramar kun je je feestje afsluiten in het zwembad, met natuurlijk iets lekkers te eten en drinken erbij.

Prijzen kinderfeestje

• Basistarief voor 10 kinderen
  inclusief twee begeleiders: € 80,-
• Per extra kind of begeleider: € 8,50
• Kinderfeestje in combinatie met het Bosbad*:
  €14,50 per kind (inclusief patat, snack en limonade)
  De jarige krijgt van ons een cadeautje
  en alle kinderen krijgen een schelp cadeau.

*Een gecombineerd feestje met het zwembad is alleen mogelijk in de periode dat het zwembad geopend is.

Walvisroute

In onze mooie, groene museumtuin vind je een korte route langs een tiental borden met vragen en weetjes over de walvis. Deze route is leuk en informatief voor het hele gezin en vormt een verrassende aanvulling op wat er in het museum te beleven valt.

De walvisroute is gemaakt als voorproefje op onze nieuwe wisselexpositie over de walvis.

Openingstijden

Tijdens de voorjaarsvakantie (18 t/m 25 februari) geopend.

Maandag: 
Dinsdag: 
Woensdag: 
Donderdag: 
Vrijdag:
Zaterdag: 
Zondag: 

Gesloten
13:00-17:00
13:00-17:00
13:00-17:00
13:00-17:00
Gesloten
13:00-17:00