Op donderdag 8 juni is het Wereld Oceaan Dag. Op deze dag wordt er extra aandacht besteed aan onze oceanen. Miramar doet hier ook aan mee met een speciale activiteit voor kinderen.

Onze oceanen worden op vele manieren bedreigd; klimaatverandering, olielozingen en plasticvervuiling. Dit laatste is voor veel zeedieren, zoals de walvis, een groot gevaar. Maar de strijd tegen plasticvervuiling gaat door, en dat begint bij bewustwording! Daarom staan wij bij Miramar op Wereld Oceaan Dag stil bij de gevolgen van plasticvervuiling via een leerzame middag.

Test je kennis in een leuke quiz over plasticafval, de gevolgen daarvan voor bijvoorbeeld de walvis en welke alternatieven je voor plastic zou kunnen gebruiken. Verdien schelpen en andere materialen bij goede antwoorden en gebruik deze bij een creatieve activiteit.

Er zijn twee instapmomenten, om 15:00 en 15:45.
Kosten: €2,50 extra per kind.

Deze middag wordt mede georganiseerd door Tanja Velthove van de Seacleaners-int Foundation.

Openingstijden

Miramar Zeemuseum is geopend van april t/m oktober 2023.

Maandag: 
Dinsdag: 
Woensdag: 
Donderdag: 
Vrijdag:
Zaterdag: 
Zondag: 

Gesloten
13:00 – 17:00 uur
13:00 – 17:00 uur
13:00 – 17:00 uur
13:00 – 17:00 uur
Gesloten
13:00 – 17:00 uur