Lezing Dik van der Meulen over de Wolf

Lezing Dik van der Meulen in Miramar Zeemuseum

Dik van der Meulen, de winnaar van de Jan Wolkers natuurboekenprijs 2017 houdt op zondagmiddag 28 januari 2018, om 14.00, een lezing in Miramar Zeemuseum (Vledder) over de wolf in Nederland. Aanmelden kan via lezingen@miramar-zeemuseum.nl. Toegang is 10,- per persoon incl. koffie/thee.

Mensen hebben met wolven altijd een paradoxale verhouding gehad. De wolf, kameraad in de oertijd en stamvader van alle honden, ontwikkelde zich na de oudheid tot de duivel in persoon. Eeuwenlang is hij met alle middelen bestreden – tot er, recent, een kentering kwam. De wolf is namelijk sinds kort weer officieel terug in Nederland. Steeds vaker wordt de terugkeer van wolf gezien als de kroon op het moderne natuurbeleid. Zo trok tussen 19 december en 3 januari een gezenderde wolf door Oost-Nederland. Vroege Vogels publiceerde de route van deze wolf.

In zijn voordracht vertelt Dik van der Meulen, schrijver van De kinderen van de nacht. Over wolven en mensen, waarom de wolf ons altijd angst heeft ingeboezemd en wat ons tegelijk in dit roofdier aantrekt.

Dik van der Meulen (1963) schrijft over uiteenlopende onderwerpen. Voor zijn biografie van Multatuli ontving hij in 2003 de AKO Literatuurprijs en voor zijn boek over koning Willem III uit 2013 de Libris Geschiedenisprijs. Daarnaast publiceerde hij boeken over E. du Perron, de Mexicaanse Maya’s en de natuurbeleving in de Lage Landen. Zijn Kinderen van de nacht werd in 2017 met de Jan Wolkers Prijs bekroond.