[EVENEMENT] Oktober Kindermaand

Het is alweer bijna oktober, en dat betekent Oktober Kindermaand!

Ook dit jaar doet Miramar hier weer aan mee. Op 16, 23, en 30 oktober hebben kinderen gratis toegang tot ons museum*, en kunnen ze gratis komen knutselen. Wil jij graag een schelpenmonstertje knutselen? Of maak je liever een windlichtje met schelpen? Het kan allemaal.

Verder staat oktober in het teken van veel kinderactiviteiten. Naast oktober kindermaand, doen wij dit jaar ook mee aan het Drents Verhalenweekend, met ons evenement “Nacht in het museum”. Op 22 en 23 oktober kun je ’s avonds komen luisteren naar een spannend verhaal bij een knapperend kampvuur. Daarna ga je op avontuur in het museum, in het donker.

Ook organiseren wij op 16 en 23 oktober een echte schelpendag! Kom naar Miramar met je eigen vondsten, zowel schelpen als archeologische vondsten, en laat ze zien aan een echte expert. Malacoloog Hans Post kan je meer vertellen over jouw schatten.
Verder heeft Hans Post ook een aantal kinderboeken geschreven. Deze boeken worden op beide dagen verkocht, en kunnen voorzien worden van een handtekening.

Als laatste hebben wij voor 29 oktober een Halloween evenement bedacht. Op deze avond kun je weer in het donker het museum in, maar nu met een griezelig tintje. Durf jij het aan?

Hopelijk zien we je terug op een van deze dagen!

*(Groot)ouders en begeleiders betalen wel voor toegang tot het museum. Kinderfeestjes zijn uitgesloten van deze actie.