Achter de schermen: Voorbereiding nieuwe expositie

Goby de vis, gemaakt door bouwgroep Burenbinnenpad voor de gondelvaart in Giethoorn afgelopen jaar, staat al een tijdje bij ons in de voortuin. Je kunt hem eigenlijk niet missen. Dit kunstobject is het begin van onze nieuwe expositie over het plastic probleem, en vooral het Plastic Soep probleem, dat al lange tijd speelt en steeds vaker in het nieuws komt. We gebruiken steeds meer en vaker plastic, waarvan een groot deel in de natuur beland.

In onze nieuwe expositie willen we laten zien hoe plastics zijn ‘ontstaan’, hoe het gebruik ervan is gegroeid en veranderd, wat voor gevolgen het plastic gebruik heeft op de natuur en de dieren, en hoe je je eigen ‘Plastic Footprint’ zou kunnen verkleinen.
Achter de schermen wordt hard gewerkt om het museum perfect in te richten voor we weer openen in April.

Er staan voor de grote opening in april wel al een aantal punten op de agenda:
– Geopend tijdens de voorjaarsvakantie (regio Noord)
– 23 februari: Lezing van Kenneth Rijsdijk – Verbreiding van soorten door zeespiegelstijging en/of -daling
– 28 maart: Excursie onder leiding van Dick Mol naar Urk om zijn Mammoetcollectie te bekijken