[8 Juni] Vandaag is het Wereld Oceanen Dag!

Er wordt wel eens gezegd dat we meer weten over het heelal dan over onze oceanen. 70% van onze planeet bestaat uit water, en toch is een groot deel voor ons nog een mysterie. En dat terwijl zeeën en oceanen zo belangrijk zijn voor ons.

Op Wereld Oceanen Dag wordt extra aandacht gevraagd voor onze oceanen. Die zorgen namelijk voor zuurstof, voedsel, werkgelegenheid, en een grote biodiversiteit. Maar ze worden ook bedreigd, bijvoorbeeld door overbevissing en natuurlijk klimaatverandering.

Een ander groot gevaar voor de oceanen en de dieren die daar leven is plastic. In onze expositie over de Plastic Soep besteden wij hier veel aandacht aan. En laten we zien hoe je zelf je plastic footprint kunt verkleinen.

Zeker op Wereld Oceanen Dag is het belangrijk om stil te staan bij het belang van de oceanen voor iedereen. In ons museum proberen we dan ook meer bewustwording te creëren bij de bezoeker, om zo de wereld een beetje beter te maken.